Jouw essentie gereflecteerd

Soms helpt ‘het leven’ ons een handje door wanneer we helemaal vast zijn komen te zitten in een leven vanuit patronen, ver weg bij wie we werkelijk Zijn, iemand op ons pad te zetten die iets in ons raakt waardoor we ineens wakker worden.
Waar we voor de ontmoeting nog ‘gewoon’ ons leven leefden -en eigenlijk ongelukkig waren maar dit maar voor lief namen omdat we niet beter wisten- daar zijn we na de ontmoeting ineens wakker en kunnen we niet meer verder op de manier zoals we dat voor de ontmoeting deden. Ineens ‘zien’ we onszelf en ons leven waarin we ons bezighielden met ‘alsof doen’.

Jouw essentie gereflecteerd

We worden wakker

Bijna altijd is deze ontmoeting met een soulmate waarmee de verbinding heel zuiver is. We voelen ineens iets zuivers wat zoveel kern en diepgang heeft, waardoor alle bijzaken (die eerst hoofdzaak leken) ook echt bijzaak worden. Iemand spiegelt ons een stuk essentie waardoor we hierna niet anders meer kunnen dan voortborduren op dat stuk wat zo zuiver voelt en ons uitnodigt om steeds meer onsZelf te ontdekken en te Zijn. De ontmoeting met een soulmate die ik hierboven beschrijf, komt veel voor en mensen beschrijven het gevoel bij zo’n iemand als heel vertrouwd en dichtbij.

Verbinding is zuiver

De verbinding is bijna altijd helemaal zonder karmische belasting omdat deze ons natuurlijk eerder terug zouden laten vluchten naar de oude situatie die dan ineens een stuk veiliger aanvoelt. Nee, de uitdagingen komen altijd ná deze ontmoeting en het meestal korte contact. Dan nemen we ineens beslissingen die ons steeds dichter bij onsZelf zullen brengen en een leven dat werkelijk bij ons past. Ons leven staat -even- op z’n kop omdat er iets wezenlijks is veranderd in ons en alles (ons leven) zich daar uiteindelijk naar mag vormen.

Weer uit ons leven

Degene die ervoor heeft gezorgd dat we wakker werden en werden geraakt in onze essentie, zal in de meeste gevallen weer uit ons leven verdwijnen. Ze hebben elkaar iets moois laten zien en iets moois gegeven. En de een zal hier ook daadwerkelijk iets mee doen (ten behoeve van zichzelf) en de ander soms niet, of wat minder duidelijk. Dat is oké.

Verlangen naar waarachtigheid en zuiverheid

Maar zo’n boodschapper van iets dat werkelijk, waar en zuiver is, en ons dat ook laat zien in onszelf, is heel waardevol en bijzonder. We kunnen en willen geen genoegen meer nemen met opvulling van leegte dmv onbelangrijkheden zoals we dat vroeger deden, maar voelen verlangen naar onsZelf zijn en zuivere verbinding.