Relaties

In sommige relaties zijn twee personen vooral liefdevol en ondersteunend naar elkaar. Meestal zijn dit twee soulmates met een diepe harmonieuze verbinding. De uitdagingen ontstaan vooral op het vlak van bijvoorbeeld werk of familie en niet zozeer tussen hen samen.   In het aangaan van deze uitdagingen, vinden ze ondersteuning bij elkaar. Ze kunnen door het leven heen samen verder groeien.

Relaties

Sommige relaties zijn vooral gebaseerd op het alsnog uitwerken en ophelderen van karmische stukken en zal zich vooral kenmerken als stormachtig en explosief. Deze relaties duren meestal niet langer dan enkele jaren en is ook niet echt langer vol te houden omdat in deze relatie, die louter gebaseerd is op de verbinding vanuit de karmische belasting, rust en harmonieuze resonantie bijna volledig ontbreekt terwijl de aantrekkingskracht enorm groot is.

In sommige relaties zijn twee personen vooral verbonden vanuit de buitenste lagen van hun wezen en meer verbonden vanuit hun presoonlijkheid. Ze gaan niet de diepte in en blijven beiden aan de oppervlakte. Deze laatste manier kwam ‘vroeger’  heel veel voor en nu nog steeds maar al in mindere mate.
 
In sommige relaties bestaat een grote mix van energieën en lagen en stukken vanwaaruit de relatie zich voortbeweegt en ontwikkelt. Steeds weer iets anders dat aan bod komt of aanwezig is. Zij kunnen verbonden zijn vanuit liefde en een diepe zielsverbinding (zielsverwanten vanuit de inner circle en elkaar vanuit vele levens kennen en hierdoor een hele diepe verbindinge hebben), maar hebben ook karmische stukken uit te werken en kunnen daarnaast ook nog erg verschillend zijn waardoor ze naast een enorme aantrekkingkracht naar elkaar (op basis van deze verschillen; neem alleen al het verschil of de tegenpolen man/vrouw) ook veel uitdagingen kennen doordat verschillen ook zorgen voor onbegrip en onveiligheid. Verschillen zorgen voor verliefdheid (interesse, verwondering)  maar ook voor conflict. En hoe dieper de verbinding, hoe dieper de een de ander kan raken. Vaak zelfs tot in de diepste zielswond. Daarom zijn ze ook in elkaars leven.
 
In de ‘Nieuwe Tijd’  komen steeds meer relaties voor die buiten het 3D Plaatje vallen van ‘huisje, boompje, beestje’. Deze relaties zijn onvoorspelbaar en je kan niet anders dan meebewegen met wat deze relatie allemaal omhoog brengt en welke onverwachte wendingen zo’n relatie kan aannemen. Er gebeurt zoveel dat beiden vaak ook tijd alleen nodig hebben om het een en ander te verwerken en te integreren. Dit soort relaties zijn zo nu en dan een hele grote uitdaging en een emotionele achtbaan zolang de zuivere zielsverbinding nog niet overeenkomt met de nog donkere egostukken vanuit de beide persoonlijkheden die de Zijns verbinding nog regelmatig in de weg staat. De een lijkt altijd wel precies datgene te zeggen of te doen wat de ander diep raakt. Precies op de zere plek.
 
Dit soort relaties kunnen een leven lang meegaan, juist omdat er ook rust en liefde is tussen de uitspattingen en uitdagingen door. De zielsverbinding zorgt er tevens voor dat we niet anders kunnen dan de uitdagingen aan te gaan. Het lijkt of er een soort onzichtbaar koord beiden bij elkaar houdt waardoor we niets anders kunnen dan alles ondergaan.
 

Hoe wij vervolgens omgaan met de uitdagingen (weerstand of toelaten in overgave) zal bepalen welke ervaring we zullen hebben met deze relatie en hoe deze zich vervolgens zal ontwikkelen. Zelfs tot een verbinding die steeds meer bestaat vanuit die liefdevolle Zijns verbinding die niet zoveel nodig heeft van buitenaf om gelukkig te zijn, behalve elkaar. Verbinding op de diepere laag die steeds minder verstoord zal worden door egostukken en gewoon kan Zijn.

Geef een antwoord