The One

The Buddhists say if you meet somebody and your heart pounds, your hands shake, your knees go weak, that’s not the one. When you meet your ‘soul mate’ you’ll feel calm. No anxiety, no agitation’.

In het eerste geval heb je een ontmoeting met iemand die je helpt om alles te ontdekken dat de liefdevolle gelijkwaardige verbinding met iemand in de weg staat. In het tweede geval wordt er een verbinding beschreven met iemand waar er resonantie is op harts- en zielsniveau in plaats van op karmische- en schaduwstukken.

Hoe heftiger (emotioneler) de aantrekkingskracht, hoe groter de resonantie op deze laatst genoemde stukken.
Liefdevolle, gelijkwaardige, zuivere verbinding, vrij van interactie op leegte en schaduw voelt kalm, vredig en harmonieus.

The One

Hiernaast ben ik van mening dat we beiden met 1 persoon kunnen ervaren. Samen groeien en het aangaan van de schaduw dat we elkaar laten zien, naast een liefdevolle zuivere verbinding op hartsniveau.

Wat er wordt bedoeld volgens ‘the Buddhists’ met ‘Thats not the one’, is niet dat sommigen wél en sommigen niet onze ‘ware’ zijn, want in wezen is iedereen die in elk moment in ons leven is ‘de bedoeling’ en ‘perfect kloppend’. De ware op dat moment. Ook al zou dat vooral zijn om ons in contact te brengen met onze leegte en schaduw.
Naast dat iedereen die op dat moment in ons leven is, de ware is, bedoelen ze met ‘the One’ onze eindbestemming. ‘The One’ komen we tegen als we volledig, of voor een groot gedeelte zijn thuisgekomen in onszelf. Als we zoveel mogelijk van onszelf bewonen met ons bewustzijn. Als we aanwezig zijn in zoveel mogelijk van ons.. In het licht. Gezien. Omarmt. In overgave. Dan zijn we thuisgekomen en is er als vanzelf resonantie met anderen die ook thuis zijn gekomen. Zuivere liefdevolle verbinding in vrijheid.

Eerst is daar de reis waarin iemand met ons mee kan lopen en ons exact laat zien wie en wat we op dat moment zijn. Dan komen we uiteindelijk thuis. Bij The One. Onze bestemming. Het is de reis naar thuiskomen ♥️ In onszelf. Om onszelf vervolgens in een ander of anderen te kunnen ontmoeten..

Geef een antwoord